Miroslava Krleže bb, 77000 Bihać
037/223-451
info@cesteusk.com

Nastavljeni radovi na izgradnji pješačkih staza i rješavanju odvodnje na R-405, Gudavac – Sanski Most

Dana, 17.07.2018. godine, nakon višednevnog prekida, uzrokovanog nedostacima u projektu, nastavljeni su radovi na izgradnji pješačkih staza i rješavanju odvodnje na R-405, Gudavac-Sanski Most, tačnije na dijelu ove ceste poznatijem kao “tranzit” kroz Sanski Most.

Zbog potrebe izgradnje potpuno novog kolektora na duljini od cca 600 m, u okviru osnovnog ugovora, ugovoreni su dodatni radovi u vrijednosti od 25.000,00 KM. Kako je odvodnja otpadnih voda iz susjednih objekata veoma loše riješena, a već na samom početku radova na iskopu rova konstatirana su dva mjesta gdje su takve vode nepropisno dovedene do trupa ceste, opravdano je očekivati da izvođenje ugovorenih radova neće ići planiranom dinamikom.

Nadležni radnici JU “Direkcija regionalnih cesta USK-a” i Općine Sanski Most poduzeće sve zakonom dopuštene radnje da se problem odvodnje otpadnih voda riješi na najoptimalniji način.

Druga po redu slika prikazuje mjesto gdje fekalne vode iz okolnih objekata izviru na površinu ceste uništavajući na taj način trup ceste uz nesnosan smrad kanalizacije na mjestu izljeva.

Komentariši