Obilazak završenih i novih projekata u Sanskom Mostu (FOTO)

Ministar privrede u Vladi Unsko-sanskog kantona, gospodin Vid Šantić, te direktor JU Direkcija regionalnih cesta USK, gospodin Sanel Bajramović sa saradnicima, danas su posjetili tri lokacije na području opštine Sanski Most, kako bi se uvjerili u stepen realizacije projekata koje Direkcija realizuje na području ove opštine.

Prilikom ove posjete obišli su lokaciju na području mjesne zajednice Donji Kamengrad, gdje je predviđena rekonstrukcija mosta na rijeci Blihi na regionalnom putu R405, koji trenutno predstavlja „usko grlo“ u prometu, kao i potencijalnu crnu tačku, obzirom da širina mosta ne odgovara uobičajenim standardima. Nakon rekonstrukcije, most će biti dugačak 16 m, širina kolovoza će biti 6 m, a predviđena je i staza za kretanje pješaka. Vrijednost projekta je 208.252,58 KM, a već je završena procedura izbora najpovoljnijeg izvođača, tako da će radovi početi čim nivo vode opadne na visinu koja dozvoljava izvođenje radova.

Donji Kamngrad 1
404

Nakon mosta u D.Kamengradu delegacija Ministarstva privrede i Direkcije cesta je obišla i dio dionice regionalne ceste R404 Stari Majdan-Milin Birt, na kojoj je izvršeno obnavljanje kolovoza nanošenjem novog sloja asfalta. Radovi na ovoj dionici su u potpunosti završeni, a vrijednost izvedenih radova je 102.088,35 KM.

404-1

Na kraju su gospoda Šantić i Bajramović sa saradnicima obišli i dio regionalne ceste R405 Sasina-Sanski Most-Gudavac i to dio u Banjalučkoj ulici gdje je planiran nastavak rekonstrukcije ceste sa izgradnjom pješačkih staza i rješavanjem odvodnje, a vrijednost radova na ovom dijelu dionice puta je 45.997,41 KM.

Poljak 1
Poljak 2

Pored navedenih projekata direkcija regionalnih cesta USK-a u 2016.godini planira izvršiti mjestimične popravke kolovozne konstrukcije i obnavljanje kolovoznog zastora na cesti R-405 u vrijednosti od 140.000,00 KM i cesti R 404 također u vrijednosti od 140.000,00 KM.

404-2