Direktor Sanel Bajramović posjetio opštinu Bužim i obećao završetak projekta obilaznice

Danas je u kabinetu Općinskog načelnika održan radni sastanak novoimenovanog direktora Direkcije regionalnih cesta USK-a Sanela Bajramovića i načelnika općine Bužim Agana Bunića.

Tema navedenog sastanka je bila nastavak aktivnosti direkcije i općine na izgradnji II faze obilaznice kroz Bužim.

Novoimenovani direktor je upoznat od strane načelnika Bunića o dosadašnjim aktivnostima, narednim koracima i aktivnostima koje se očekuju od direkcije kao investitora ovog zančajnog projekta.

Kod izgradnje bužimske obilaznice trenutno je aktivan ugovor o izvođenju radova u ukupnoj vrijednosti od oko 144 000 KM, te je za realizaciju navedenog ugovora potrebno konačno rješavanje imovinsko-pravnih odnosa, odnosno definisanje cijene zemljišta koja će se eksproprisati od porodice Isaković.

U ranijem periodu su po zahjevu vlasnika izvršene izmjene projektno-tehničke dokumentacije, čime su rješeni dugogodišnji problemi oko definisanja trase obilaznice.

Za naredni period dogovorena je zajedniča saradnja Direkcije regionalnih cesta USK-a i općine Bužim na realizaciji ovog projekta, što je i direktor Sanel Bajramović i obećao i već u ponedeljak dogovorio sastanak sa šefom pravne službe opštine Bužim gdje će se tačno odrediti put do završetka ovog veoma važnog projekta za opštinu Bužim.